Tak ale chodzi mi o numer tego przekaźnika, wiem że są 377, 389, 192 i 603 i występują one zamiennie, jednak nie wiem który powinien być dla auta wyposażonego w spryski reflektorów ale bez czujnika deszczu.
Jakie głośniki itp.
Zwiń
X
-
Jakie głośniki itp.
Witam,
mam w planach zrobienie jakiegoś car audio w swojej octavie. Chodzi o zamontowanie głośniczków z tyłu (nie w półce tylko w tych miejscach na to przeznaczonych) oraz jakiś sb pod siedzeniem, bo nie chce wkładać do bagażnika nic takiego. No i jakiś wzmacniacz oczywiście. Macie doświadczenia jakie głośniczki, wzmacniacz i jakiej firmy itp? (linki mile widziane).
Oczywiście nie chce wywalać w to kupe kasy bo bez sensu.
pozdroOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
-
-
no ok;] ale jakiego rodzaju tam te głośniki z tyłu wchodzą? i o jakich rozmiarach sub by wszedł pod siedzenie pasażera? pozdroOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
kurde...nie pomagacie mi;p
czy ktoś mi odpowie na powyższe moje pytanie?

8)
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
a nie wiecie może jaki sub (o jakich rozmiarach się zmieści pod fotel?) Qmpel robi tego typu rzeczy. Gra baaardzo zacnie. A z tyłu chce założyć bo w przyszłym roku w zagłówki będą szły monitory. Także, żeby już coś tam z tyłu było
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Jak robisz etapami to najpierw zrób dobry przód, a potem gdy już podejdziesz do monitorów wstawisz w tylne drzwi jakieś współdrożne 165mm... Nie wiem jak jest z miejscami dedykowanymi w Octavii, w Fabii jest bodajże miejsce na elipsy 4x6 cala. Moim zdaniem to strata czasu. Jeśli bedziesz chciał widzom z tyłu zapewnić dobry dźwięk do oglądania tych monitorów to i tak głośniki będą musiały iść w drzwi...
Komentarz
-
-
Moim zdaniem gorsze od PB ale i tańsze, sporo ludzi z relatywnie tanimi zestawami chwali Hertza ale ja nigdy nie potrafiłem zrozumieć dlaczegoZamieszczone przez trytek11
Co do parametrów montażowych, to ciężko mi coś powiedzieć, bo mam zwyczaj zdawać się na profesjonalistę (www.barbus.pl) przy montażu... Wiem że dystanse wycinał i że głośnik spokojnie wchodził w miejsce fabryczne.
To zależy ile par wyjść RCA ma odtwarzacz i jak został podpięty pod wzmacniacz. Jeśli są osobne wyjścia na tył to nie ma problemu...Zamieszczone przez fernandoTak się podłączę pod temat: czy jest jakaś możliwość sterowania rozdziałem dźwięku przód/tył (fade), jeśli głośniki z przodu i z tyłu są podpięte pod wzmacniacz np. czterokanałowy?
Komentarz
-
-
Polecam TAKI zestawik. Kolega Nexus6 polecił mi je jako zestaw "startowy" i muszę przyznac, że miał rację. Jak za tą cenę chodzą super nawet napędzane jedynie z oryginalnego STREAM-a ...Zamieszczone przez trytek11...Chodzi oczywiście o Oktavię
[ Dodano: Pią 14 Lis, 08 13:10 ]
A coś takiego np:
http://www.allegro.pl/item476177609_..._lodz_z49.htmlJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
wzmak musi byc podlaczony do niezaleznego sygnalu 4-kanalowym cinchemZamieszczone przez fernandoTak się podłączę pod temat: czy jest jakaś możliwość sterowania rozdziałem dźwięku przód/tył (fade), jeśli głośniki z przodu i z tyłu są podpięte pod wzmacniacz np. czterokanałowy?
trytek11, ile kasy chcesz wydac na glosniki :?: ile na ich poprawne zamontowanie :?:
od ESK Hertza trzymaj sie z daleka bo to szrot nie warty swojej ceny :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
a jakiego rodzaju głosniki wchodza na przód? rozmiar itp. oraz jakie w tylnych miejscach tam przy półce. bede wdzieczny za info bo jutro mam zamiar kupic jakies
Komentarz
-
-
dziekowac
i kazde wejda w miejsca standardowych otworów?
a z tyłu nie wiesz jakie powinny byc?
Komentarz
-
-
po ewentualnym lekkim podgięciu dolnego mocowania prowadnicy szyby wchodzą niemal wszystkie woofery 165 mm;Zamieszczone przez lukasz3112kazde wejda w miejsca standardowych otworów?
a z tyłu nie wiesz jakie powinny byc?
co do tyłu to ja sie nie znam bo z zalozenia go nie mam :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
ok
juz kliknałem odpowiedni przycisk --> Pomógł
jutro cos moze załatwie.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
W porównaniu z serią to jak wypadają? Duża różnica czy taka bardziej symboliczna?Zamieszczone przez kowal 2002Polecam TAKI zestawik. Kolega Nexus6 polecił mi je jako zestaw "startowy" i muszę przyznac, że miał rację. Jak za tą cenę chodzą super nawet napędzane jedynie z oryginalnego STREAM-a ...
Nie spodziewam się poprawy na zasadzie przed i po wytłumieniu drzwi ale jednak :roll:PerfectService by
Komentarz
-
-
lukas_ig, nie mieszaj w miękkim tworzywie tylko wrzuć w końcu coś lepszego, np:
- http://195.243.203.21/rainbow/index....211312&lan=ENG
- http://195.243.203.21/rainbow/index....212121&lan=ENG
- http://195.243.203.21/rainbow/index....212122&lan=ENG
ze wskazaniem na ten ostatni :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-

Komentarz